Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Melyik is az a film, ami olyan terminátoros?

Pontosan 31 éve mutatták be azt a tudományos-fantasztikus akciófilmet, amiben a mesterséges intelligenciával rendelkező számítógépek fellázadnak és az emberiség elpusztítására törekednek. Az emberiség majdnem elbukik, de feltűnik egy bátor ember, J.C., aki megfordítja a háború menetét. Ekkor a gépek úgy döntenek, hogy az a legjobb megoldás, ha csírájában folytják el az ellenállás vezérét,  azaz megölik az anyját, mielőtt a világra hozná őt. Ennek érdekében visszaküldenek 1984-be egy terminátort, ó jaj, elszóltam magam!

Így már könnyű, a Terminátor - A halálosztó című film az, amit 1984-ben, ezen a napon láthatott először a nagyközönség. 

0 Tovább

Legyen tánc?

Szeretem a téli időszámítást, rajongok az óraátállításért, elalélok a tudattól, hogy egy órával többet alhattam múlt éjjel.

Úgy tervezem, hogy ennek örömére eljárok egy kánkánt. Már majdnem elkezdtem.

0 Tovább

Megvizsgált mindent, ami kijött belőle

Már 383 év telt el azóta, hogy megszületett az apró dolgok megszállottja, Anton van Leeuwenhoek, németalföldi zoológus. Ő a mikrobiológia atyja, az első ember, aki nagyítóval vizsgálta a tócsák vizét, mert nagyon kíváncsi volt, és mindent megvizsgált, amit nagyító alá tudott helyezni. Így fedezte fel, hogy a vízben egysejtűek élnek. Jópár dolgot helyezett még sajátkezűleg csiszolt nagyítólencséi alá, mondhatjuk, hogy vérszemet kapott. Olyan felfedezéseket köszönhetünk neki, mint a hímivarsejtek, a vörösvérsejtek, a baktériumok, vagy a harántizmok rostjai. Mivel nem rajzolt jól, felfogadott egy illusztrátort, hogy rajzokat készítsen leírásaihoz.

Nekem ilyesmire nincs szükségem, ezen a grafikán azt a pillanatot ábrázolom, amikor Anton megpillant egy papucsállatkát 1674 nyarán, és mindketten meglepődnek.

0 Tovább

Néha nem fogad szót a száj

Ma van a Dadogás elfogadásának nemzetközi napja, aminek célja, hogy javítsa a dadogók társadalmi megítélését, és senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés beszédhibája miatt. Nem biztos, hogy minden nap találkozunk olyan emberekkel, akiknek beszédét a gyakori megakadások és hangismétlések miatt nehezebb megérteni, de jó ha tudjuk, hogy a felnőttek egy százaléka dadog, nyelvtől és kultúrától függetlenül. Vannak, akik emiatt kerülik a társaságot, depressziósok lesznek.  A dadogás személyre szabott terápiával, kemény munkával és kitartással nagy mértékben javítható, akár le is küzdhető. 

Mózes, Démoszthenész, Könyves Kálmán és Nelson admirális is dadogott, még Bruce Willisnek is akadnak gondjai a folyamatos beszéddel.

Marilyn Monroe is sikeresen felülkerekedett gyerekkori dadogásán, de jobban örülnék, ha nem az én macskámmal cicázna.

0 Tovább

Nézzenek oda! Ja, inkább ne!

Napfogyatkozás akkor jön létre, amikor a Hold pontosan a Föld és a Nap közé kerül. Kínában jegyezték fel először ezt a csodálatos jelenséget, pontosan 4152 évvel ezelőtt. A Hold átmérője 400-szor kisebb a Napénál, ám 400-szor közelebb is van, ez okozza, hogy a Nap és a Hold látszólagos átmérője közel azonos, így amikor megfelelő helyzetbe kerülnek az égitestek, akkor a Hold teljesen képes eltakarni a Napot. Remélem nem sokan nézték szabad szemmel az eseményt, mert ha igen, a látásuk már soha nem volt az igazi.

A Napnál is világosabb, hogy ez a kép csak mérsékelten adja vissza a hangulatot. A szereplők például nem kínaiak.

0 Tovább

aproropi

blogavatar

Minden nap történt valami.

Utolsó kommentek

Reblog