Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mit tegyünk ölelés előtt?

Vajon mosott-e kezet 1976-ban Ike Turner, mielőtt megölelte vidékről származó nejét, Tina Turnert, akivel utoljára szerepeltek együtt színpadon? 

Egy egyszerű kérdés, amiben hemzsegnek a mai világnapok.

Vizsgáljuk meg részletesen:

Vajon világnap? - nincs.

A kézmosás világnapja - pipa, ma van. Nem szabad elhanyagolni, főleg most, hogy kezdődik a megfázásos, influenzás időszak.

Az ölelés világnapja - ez is ma van, de gyakoroljuk minden nap, mivel jóleső, megnyugtató érzés, ráadásul tudományosan bizonyított pozitív hatásai is vannak: a szervezet oxitocin hormont termel, ami csökkenti a vérnyomást, a stresszt és a szorongást, sőt, a memóriát is javítja.

Vidéki nő - ez is nyert, mivel ma van a Vidéki Nők Nemzetközi Napja, ami a falusi élet lehetőségeit és kihívásait állítja reflektorfénybe.

Ike és Tina utoljára szerepelnek együtt színpadon - pipa, szintén ma történt, bár nem világnap. Ünnepnap jellegű, mert Tinának elege lett abból, hogy férje rendszeresen összeveri, és kilépett a kapcsolatból. Hurrá!

Verekedni nem szoktunk, de kézmosás után jólesik egy ölelés.

0 Tovább

Természetellenes katasztrófák

Ma a Természeti katasztrófák csökkentésének világnapjára ébredtünk. Az ENSZ javaslatára 1987 óta minden október második szerdáján megemlékezünk a természeti csapások áldozatairól. A világnap célja továbbá az, hogy felhívják a figyelmet az okokra, figyelmeztetve arra, hogy a legtöbb ilyen esemény emberi behatások közvetett vagy közvetlen következménye, és sokuk elkerülhető, de legalábbis előre jelezhető. Ezzel is szeretnék felhívni a figyelmet a Föld sérülékenységére, és arra, hogy nem kimondottan okos dolog szétrombolni az egyetlen bolygót, ahol élhetünk.

Az erdőtűz is természeti katasztrófa, képünk szerencsére csak illusztráció.

0 Tovább

Megtették azt, ami elképzelhetetlen

Ma 43 éve a kedvezőtlen időjárás, és navigációs hiba miatt lezuhant egy repülő az Andokban. A gépen egy uruguayi főiskolásokból álló rögbicsapat utazott, akik Chilébe akartak utazni, hogy játszanak néhány barátságos mérkőzést a helyi csapatokkal. Csak december végén találták meg a 16 túlélőt, akiknek halott társaik húsát kellett enniük, hogy túléljék a katasztrófát. Az ő történetüket mutatja be az Életben maradtak című film. 

0 Tovább

Egy nő nem lehet ilyen okos?

Mai történetünk abban a korban játszódik, amikor a papírból készült bevásárló táskák alja még nem volt négyszögletes, a nejlon pedig még kósza gondolatként sem létezett. Nem volt könnyű bepakolni a termékeket az akkoriban kapható boríték alakú papírzacskókba, de Margaret Knight megoldotta a problémát. 1838-ban született, gyerekkorában is imádott barkácsolni, és annak ellenére, hogy  csak 12 éves koráig járt iskolába, 26 bejegyzett találmánya volt. A lapos aljú, normálisan használható papírzacskó ötletét majdnem lenyúlta tőle egy nem túl kedves férfi, aki azzal érvelt a bíróságon, hogy egy nőnek nem lehetnek ilyen innovatív ötletei. Pedig de. Margaret 76 éves korában, ezen a napon hunyt el, alkotókedvét élete végéig sikerült megőriznie.

0 Tovább

Séta a parkban? Ne nevettess!

Nem sokat mondhatják el magukról, hogy sétáltak az űrben.           Dr. Kathy Sullivan megteheti, ráadásul ma ünnepli a jeles esemény 31. évfordulóját. Ő az első amerikai nő, aki 3 órát és 29 percet töltött űrrepülőgépen kívül, benne sokkal többet, mivel összesen 533 világűrben töltött órával büszkélkedhet.

Olykor én is vágyom arra, hogy a Hold talaját érezzem a talpam alatt, de ha ott lennék, eléggé meg lennék illetődve.

0 Tovább

aproropi

blogavatar

Minden nap történt valami.

Utolsó kommentek

Reblog