Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A vámpír, aki utál engem

Drakula, a vámpír alakjának megformálása révén vált világhírűvé mai ünnepeltünk, Lugosi Béla. A klasszikus horrorfilmek sztárja 132 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot, születésekor még nyilván nem idegenkedett a napfénytől. Apja szigorú ember volt, ezért Béla elszökött otthonról. Alkalmi munkákból élt már 12 évesen, majd segédszínésznek állt. Negyvenfelé járt, amikor Amerikába került, és közel ötven éves volt, amikor megkapta Drakula szerepét. A film sikereit követően játszott százféle gonoszt, ezer féle színben, élete a gyógyszerek (morfin, metadon), a válások és a rémfilmek háromszögében telt. Megpróbált kitörni a horrorfilmek világából, és két vígjátékban is szerepelt, ám mindkettő csúfosan megbukott.

Béla nem utál. Csak szerepet játszik.

0 Tovább

Úgy szeretnék érteni a focihoz!

Zuhoghatott az eső 1947-ben ezen a napon, a futballrajongókat ez cseppet sem zavarta, mert először lehetett mérkőzéseredményekre fogadni Magyarországon. A Totó fogadás  előkészítése szinte csak néhány hetet vett igénybe, rövid piackutatást követően kiadták a szükséges rendeleteket. Egy szelvény 3 forint 30 fillérbe került, ebből 30 fillért a sport támogatására fordítottak. Az első héten 20882 darab szelvény érkezett be, telitalálat nem volt.

Tudom néhány focista nevét, de eddig még nem nyertem a totón. 

Érthetetlen.

0 Tovább

Jól festek?

Ez a nap már 2002 óta a Magyar Festészet Napja, mégpedig azért, mert ma van Lukács nap. A középkori festők úgy döntöttek, hogy  Szent Lukács legyen a védőszentjük, aki feltehetőleg orvos volt, emellett kedvelte a festészetet, a képfaragást és a szónoklatot.           A ren­dez­vény­so­ro­zat láto­ga­tott­sága és kiál­lí­tó­i­nak száma évről évre nő, célja pedig a fest­mé­nyek művé­szeti szín­vo­na­lá­ból és egye­di­sé­géből adódó érték elis­mer­te­tése, a kor­társ magyar festők és alko­tá­saik iránti közön­ség­sze­re­tet kivívása.

Ezen a képen a mi kivívási kísérletünk látható

0 Tovább

Bye bye Ahmed!

A török hadsereg 463 éve kénytelen - kelletlen eltávozott az egri vár alól, amit Dobó István kapitány parancsnoksága alatt sikerült megvédeni az Oszmán Birodalom túlerőben lévő seregétől. A török katonáknál gyakran okozott morális válságot, ha egy csata, vagy ostrom balul sült el. Eger 38 napos sikertelen ostroma miatt is olyan csüggedtek és lehangoltak voltak, hogy minél hamarabb el akarták hagyni a vár környékét, ezért igen sokan még a poggyászukat is hátrahagyták.

0 Tovább

Örömlányok öröme

Volt okuk a derültségre az éjszakai pillangóknak 1906-ban, mert törvényesítették a prostitúciót Magyarországon. Pont ma. A helyzet 1950-ig állt fenn,  de nem volt kecmec, az akkori kormányzat „megszüntette” a prostitúció intézményét. Bezáratta a bordélyházakat, a lányokat pedig átképezte más foglalkozásúvá. 

Ezen a  képen a Rákóczi téren sétálok. Rossz az, aki rosszra gondol.

2 Tovább

aproropi

blogavatar

Minden nap történt valami.

Utolsó kommentek

Reblog